آریا بانو

آخرين مطالب

گرانی دسترسی به خدمات روانشناسی نسبت به نُرم جهانی هیچ است اجتماعي

  بزرگنمايي:

آریا بانو - رئیس سازمان بهزیستی از اعزام 265 تیم روانشناسی و مددکاران اجتماعی به 13 استان سیل زده خبر داد.

به گزارش ایسنا، وحید قبادی دانا، در سومین همایش بزرگداشت روز روانشناس و مشاور گفت: بهزیستی که متولی سلامت اجتماعی در کشور است نیازمند همکاری و همیاری نزدیک و تنگاتنگ روانشناسان و مشاوران است. صدای دکتر افروز در رادیو جمهوری اسلامی ایران حس نوستالوژیکی دارد؛ نقش ایشان در تحکیم خانواده و تاثیری که در تقویت نهاد خانواده در سالهای گذشته داشتند بی نظیر بوده است.
وی ادامه داد: شاید آن روزها تعداد روانشناسان کمتر بود، شاید مردم آشنایی کمتری با موضوع روانشناسی و مشاوره داشتند، شاید تعداد مراکز محدود بود اما امروز بسیاری از مردم بی‌آنکه بخواهند از طریق رسانه‌های عمومی شنوای صدا و دانش روانشناسان باشند، به آنها مراجعه می‌کنند.
رئیس سازمان بهزیستی با بیان اینکه امروز نقش مشاوران و روانشناسان در پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی بسیار مهم است یادآور شد: نقش روانشناسان در آگاهی بخشی، اطلاع‌رسانی و آموزش عمومی به پدر و مادران جوان در سطح کشور و موضوعاتی مانند طلاق، بیکاری، حاشیه‌نشینی، مفاسد اخلاقی و مسائلی که دلسوزان نظام بارها تذکر دادند و در جهت پیشگیری و کنترل آنها تلاش وافر انجام دادند، بسیار مهم است.
قبادی دانا افزود: با توجه به شیوع و بروز اختلالات روانی، اجتماعی مانند اضطراب، افسردگی یا سوء مصرف مواد، نقشی که روانشناسان و مشاوران در پیشگیری از بدو تولد تا انتها می توانند داشته باشند بی‌بدیل و بی‌نظیر است.
وی با اشاره به اینکه تلاش ما ایجاد عدالت و دسترسی آحاد جامعه به روانشناسان است، بیان کرد: دهک‌های پایین جامعه که بعضاً مشکلات بیشتری دارند نیازمندند که دسترسی بیشتری به روانشناسان داشته باشند. عدالت در دسترسی یکی از محورها، موضوعات و اهتمام سازمان بهزیستی کشور است تا این افراد بتوانند از دانش و مهارت روانشناسان استفاده کنند.
رئیس سازمان بهزیستی تاکید کرد: البته بحث گرانی دسترسی به این خدمات وجود دارد که اگر این گرانی را با نُرم جهانی مقایسه کنیم هیچ است. دستمزد مشاوران ما آن طور که شایسته شان هستند نیست، اما جامعه هدف روانشناسان دچار مشکلات عدیده ای بوده و این نگرانی یک موضوع نسبی است.
وی با بیان اینکه پوشش بیمه‌ای مناسب که در حال حاضر از آن بی بهره هستیم می‌تواند بخش عمده‌ای از این مشکلات را مرتفع کند تأکید کرد: باید در این زمینه با همکاری نهادهای خوبی که در سطح کشور در حوزه روانشناسی فعال‌اند به این موضوع مهم دست پیدا کنیم.
او ادامه داد: این اتحاد و همدلی و عبور از مشکلات را که پیش روی روانشناسان بود را تبریک می‌گویم، امیدوارم این اتحاد برای رسیدن به اهداف والای مجموعه روان شناسان و مشاوران کشور حفظ شود.
قبادی دانا در بخش دیگری از سخنان خود گفت: کشور ما بسیار حادثه خیز است؛ با سیل، زلزله، بلایای طبیعی و حوادث دست ساز انسان مواجه هستیم که هر کدام می تواند در روح و روان شهروندان تاثیر گذار باشد. زمانی که حادثه اتفاق می افتد ممکن است افسردگی، اضطراب، خودکشی، خشونت، کودک آزاری بروز یابد و نقش سازمان نظام روانشناسی و خانه روانشناسان و تشکل‌ها می تواند مهم باشد.
قبادی دانا با اشاره به سیل اخیر و دستوران رهبری در این خصوص گفت: سازمان بهزیستی با گروه‌های مهم وارد عمل شد و 265 تیم در 13 استان با حضور و مشارکت روانشناسان و مددکاران اجتماعی به صورت داوطلب با حضور در منازل مردم و مراجعه به مردم، در زمینه شناسایی، مداخلات زودهنگام و ارجاع به مجموعه‌های روانشناسی وارد عمل شد.
وی افزود: بهزیستی به وظایف خود نمی‌رسد مگر اینکه از مشارکت مردم استفاده کند، این مشارکت در قالب سمن‌ها و ان جی او ها و سازمان‌هایی بر مبنای اجتماع محور می‌تواند شکل گیرد، اهتمام این است که آن را به صورت سازمان یافته ادامه دهیم.
قبادی دانا در ادامه با اشاره به دو اقدام مهم بیان کرد: باید همگی تلاش کنیم که نظام بیمه خدمات روانشناسی و مشاوره در سطح کشور شکل گیرد و از طرفی دیگر برای حضور پررنگ و موثر روانشناسان و مشاوران در سطوح سیاستگذاری تصمیم گیری‌های کلان کشور نیز تلاش کنیم.
انتهای پیام

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/153289/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ارتباط بین افسردگی و رانندگی

5 راه برای غلبه بر ترس و رسیدن به موفقیت

با آدم های فضول‌ چگونه برخورد کنیم؟

آیا نصیحت کردن افراد کار درستی است یا خیر؟

هیجانات چه هستند و انواع هیجانات کدامند؟

روانشناسی رنگها

آسیب‌های آلودگی هوا بر سلامت روان چیست و چگونه برطرف می شود؟

خوب صحبت کنید تا همه عاشقتان شوند

تعبیر رنگ ها در خواب از دیدگاه روانشناسی

علت تیک عصبی و راههای درمان تیک عصبی

تک فرزندی چه مشکلاتی برای فرزندمان به همراه دارد؟

زنان شاغل سالم تر و شادترند یا زنان خانه دار

آلودگی هوا باعث افزایش افسردگی و خودکشی می شود

وابستگی کودکان به پدربزرگ و مادربزرگ خوب است یا نه ؟

از لحاظ روانی کودک هستید یا بالغ؟

با کسانی که دروغ می‌گویند چگونه برخورد کنیم؟

روانشناسی اجتماعی چیست؟ تعریف، اصطلاحات کلیدی و مثال ها

چرا برخی وقت ها نمی توانیم از صحبت کردن دست برداریم؟

عادات بدی که پیرتان می کند!

آسیب‌های وابستگی شدید به یک دوست و درمان

چگونه می توان 8 بیماری روانی عجیب را شناسایی کرد؟

9 نشانه عجیب استرس را به خاطر بسپارید

اختلال مو کنی چیست ؟علل و درمان آن

10 علامت که میتواند شما را آگاه کند افسردگی دارید

دمنوش هایی برای کاهش استرس و تقویت ایمنی بدن در برابر کرونا

چگونه بدون کلافگی و خستگی در خانه بمانیم؟

آیا نگرانی و استرس ،خطر ابتلا به ویروس کرونا را افزایش می دهد؟

آیا ویروس کرونا باعث افسردگی می‌شود

چگونه خود را قرنطینه کنیم؟

نحوه مدیریت کارمندان از راه دور

راه حل آشتی با دوست بعد از دعوا

چگونه روانشناس خوب را از بد تشخیص دهیم

خستگی تصمیم چیست و چگونه با این خستگی مقابله کنیم؟

خوابیدن با ناراحتی چه عوارضی دارد؟

هنگام استرس چه کارهایی انجام ندهیم؟

زبان بدن چیست و فواید آن کدام است؟

اُبژه و روابط ابژه ای چیست؟

7 روش ساده برای کاهش استرس

راه و روش یادگیری

علائم افسردگی در زنان را بشناسیم

چرا ما انسان‌ها می‌خندیم؟

نظریه مزلو: سلسله مراتب نیازها

نکات ضروری برای مواجهه با ترس

آلکسی تایمیا چیست؟ علل، علائم و راه درمان

8 عادت برای تقویت اعتماد به نفس

9 نکته برای غلبه بر ترس

سروتونین چیست و خوراکی های منبع سروتونین کدامند؟

قصه درمانی چیست و چگونه میتوان با قصه درمانی از مشکلات دور شد؟

عواملی که باعث ایجاد عصبانیت می‌شود کدامند و برای کنترل خشم و عصبانیت چه باید کرد؟

8 عادت رفتاری برای افزایش اعتماد به نفس و داشتن زندگی شادتر