آریا بانو

آخرين مطالب

باور به دختران دنیای IT گفتگو

  بزرگنمايي:

آریا بانو - تهران- دختران دانش‌آموز سرزمین ما این روزها در مدارس‌شان به همت سازمان فناوری اطلاعات ایران و آموزش‌وپرورش یک الگوی آموزش خلاقانه و تازه را تجربه می‌کنند و آن‌ها به‌واسطه برگزاری «رویدادهای کارآفرینی دانش‌آموزی» برای آشنایی با دنیای ICT و ظرفیت‌هایش آماده می‌شوند.

به گزارش ایرنا، سازمان فناوری اطلاعات ایران مدتی است رویدادهایی را با عنوان کارآفرینی دانش‌آموزی برگزار می‌کند، چراکه معتقد است ICT این ظرفیت را دارد که به کاهش شکاف جنسیتی، ایجاد زمینه توانمندسازی زنان و گروه‌هایی که توانمندی کمتری دارند کمک کند و به دانش آموزان جوانان و نوجوان فرصتی برای توانمندتر شدن بدهد.
5 اردیبهشت‌ماه روز دختران و ICT (فناوری اطلاعات و ارتباطات) است. این روز جهانی توسط اتحادیه جهانی ارتباطات (ITU) نام‌گذاری شده و تمام کشورهای عضو این اتحادیه، به مناسبت بزرگداشت این روز، برنامه‌های ویژه‌ای در کشورشان برگزار می‌کنند. در گذشته نیز این رویداد در ایران برگزار شده بود اما امسال سازمان فناوری برنامه ویژه‌ای برای این کار دارد.
مشاور جوانان دفتر مشارکت زنان سازمان فناوری اطلاعات ایران روز دوشنبه و در آستانه فرا رسیدن این روز جهانی با ارائه این توضیحات گفت: سازمان فناوری اطلاعات امسال این رویداد را به شکل متفاوت و ویژه‌ای برگزار خواهد کرد؛ تفاوت از این جهت که ما آن را بر اساس همان دستورالعملی که اتحادیه جهانی ارتباطات اعلام کرده در رده سنی دختران دبستان، دختران اول و دوم دبیرستان و خانم‌های موفق جوان برگزار خواهیم کرد.
«مشکات اسدی» افزود: این رویداد به‌صورت ترکیبی و با ابعاد بین‌المللی برگزار خواهد شد و گزارش آن در سایت اتحادیه جهانی ارتباطات قرار می‌گیرد تا تمام دنیا بتوانند آن را بخوانند. سازمان فناوری، شبکه‌ای از زنان نوآور در حوزه «‌ای سی تی» را تشکیل داده و در برگزاری این رویداد از این افراد با عنوان اعضای کمیته راهبری استفاده خواهد کرد.
یکی از گروه‌هایی که باید به آن‌ها توجه ویژه‌ای شود، دانش‌آموزان هستند. در دفتر مشارکت زنان سازمان فناوری اطلاعات ایران، تمرکز ویژه به دو علت روی دختران سرزمین‌مان است.
مشاور جوان دفتر مشارکت زنان سازمان فناوری اطلاعات در این خصوص می‌گوید: در تمام دنیا این نگاه وجود دارد که رشته‌های فنی و مهندسی و هر آنچه به دنیای IT و ICT مربوط می‌شود خیلی مردانه است. یکی از دلایل تمرکز سازمان، این است که نگاه این‌چنینی را از بین ببرد.
نکته بعدی این است که فضای آموزش‌وپرورش ما نتوانسته خودش را با تحولات روز دنیا آپدیت کند. حجم زیادی از زمان دانش‌آموزان ما در فضای مجازی می‌گذرد درحالی‌که آموزش‌های ما کاملاً سنتی و با این فضا بیگانه است. البته الآن که با آموزش‌وپرورش در حال همکاری هستیم و دغدغه‌هایشان را می‌شنویم به آن‌ها حق می‌دهیم که گاهی نتوانسته‌اند همگام کشورهای دیگر پیش بروند.
سازمان فناوری اطلاعات، سال گذشته توانست موافقت آموزش‌وپرورش را برای برگزاری رویدادهای کارآفرینی دانش‌آموزی جلب کند. این قدم بزرگی است: اولین رویداد کارآفرینی دانش‌آموزی اسفندماه سال گذشته برگزار شد. این رویدادها از جنس استارتاپ ویکند است به این ترتیب که یک گروه متشکل از منتورها (مربیان) و تسهیلگران فعال با استاندارد بالا وارد مدارس می‌شوند و به مدت دو تا سه روز دختران را آموزش می‌دهند. روز آخر دختران ایده‌هایی که در این مدت به ذهنشان رسیده است را معرفی می‌کنند تا برترین‌هایشان انتخاب ‌شوند.
اسدی با این توضیح که رویدادها تا تیرماه امسال ادامه خواهد داشت، گفت: دخترانی که طی مدت برگزاری این رویدادها، ایده‌های برتر ارائه دادند در یک مدرسه تابستانی آموزش برنامه‌نویسی می‌بینند و آخر تابستان می‌توانند اپلیکیشن ایده‌ای که در ذهنشان بوده را بسازند.
او در خصوص استقبال دانش‌آموزان از برگزاری چنین رویدادی گفت: این طرح، تنوع زیادی از مدارس و دانش‌آموزان را در برمی‌گیرد و همین مسئله باعث می‌شود شوق و ذوق شرکت در این کمپ تابستانی بیشتر شود. روزهای اول برگزاری رویداد دختران دانش‌آموز معمولاً در نقطه صفر مطلق قرار دارند اما حتی پس از چند ساعت که از حضور آن‌ها در رویداد می‌گذرد، می‌توان به‌وضوح دید که چقدر به این ماجرا علاقه‌مند هستند. بسیاری از والدین فردای رویداد با مدارس تماس گرفتند و گفتند کاری که انجام شده، دنیای نوجوان‌شان را عوض کرده است؛ همین برای ما کافیست.
مسئله‌ای که جدا از برگزاری رویدادها و این‌که چه تعداد رویداد برگزار می‌شود باید مورد توجه قرار بگیرد، این است که سازمان فناوری در قالب این رویدادها موفق شده به درون مدارس راه پیدا کند و رویکرد تازه‌ای از آموزش خلاقانه را به نمایش بگذارد. ضمن این‌که اگر رویدادها منجر به برنامه‌نویسی دختران شود، موفقیت بزرگی رقم خواهد خورد.
اسدی در ادامه گفت: تعداد دانشجوی دختر ما که در رشته IT فارغ‌التحصیل می‌شود، کم نیست اما نسبت خروجی از دانشگاه با جذبشان در رشته مرتبط بازار کار، بسیار پایین است. برگزاری چنین رویدادهایی به دختران ما اعتماد به نفس کافی می‌دهد و آن‌ها قبل از ورود به دانشگاه آماده می‌شوند تا با استفاده از ایده‌هایی که در ذهن دارند آینده شغلی و تحصیلی‌شان را تضمین کنند.
او به یکی از جذابیت‌های برگزاری رویدادها اشاره کرد و گفت: این دختران برای ارائه ایده‌ای که در ذهن داشتند، ترسی به دل راه نمی‌دهند. حتی رو در روی وزیر و مدیرکل آموزش‌وپرورش ایستادند و از ایده‌هایشان صحبت کردند. آن‌ها در ارائه ایده‌هایشان از یکدیگر سبقت می‌گرفتند این در حالی بود که روزهای اول ممکن بود خودشان را پنهان کنند.
اسدی در پایان خبر خوش دیگری را نیز با ایرنا در میان گذاشت و گفت: تا آخر تابستان برای هزار و 500 دانش‌آموز دختر این رویدادها را برگزار خواهیم کرد.
علمی** 9207** 1055

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/151675/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

معرفی 5 فیلم هندی برتر 2024

اجرای خصوصی تصنیف «جام مدهوشی» از علی اصغر شاه زیدی

سقوط کامیون نفت‌کش در آب‌نمای کنخ مسیر بندر خمیر

وزیر ارتباطات: تا پایان سال 50 درصد به سرعت اینترنت افزوده می شود

سخنگوی وزارت آموزش و پرورش: رتبه‌بندی 100 هزار معلم اصلاح شد

گیر افتادن گربه‌ای در سیل دبی

نماهنگ حماسی «الله اکبر» با صدای محمود کریمی

اوضاع فرودگاه کیش و دبی یک روز پس از باراش شدید باران

نماهنگ «تنبیه متجاوز»

املت قارچ ایرانی را مثل کافه ها بپزید

اقدامات لازم در زمان افت قند خون بیماران دیابتی

با بزرگترین ستاره شناخته شده آشنا شوید

همدلی های دلنشین دکتر شکوری

پورموسوی: ریسک کردیم و جواب گرفتیم

معرفی دفاع راست ایده‌آل؛ یاشوا کیمیش

توخل به پپ رسید؛ هدف بعدی مورینیو است

مربی موفق ایرانی در لیگ عراق لژیونر شد

احتمال محرومیت هواداران بایرن در بازی با رئال

پنالتی و گل اول پرسپولیس مقابل صنعت نفت درست بود؟

اوسمار: نتیجه 3 بر صفر عالی است؛ کارمان را انجام دادیم

اوزونیدیس: حریف‌مان فقط یک شوت و یک موقعیت داشت

پایان کار نمایندگان ایران در تفنگ 50 متر سه وضعیت

جنجال در آبادان؛ نمی‌خواهیم اوسمار حرف بزند

«کارخانه هیولاها» در ایران روی صحنه رفت

جادوی بهاره، کار عمو نوروزه!

تارانتینو نظرش عوض شد؛ «منتقد سینما» را نمی‌سازد!

دیدار مشاور رئیس جمهور در امور روحانیت با خانواده شهدا در سمنان

خسارت زلزله 5.6 ریشتری در شمال ترکیه

توضیحات وزیر کشور در مورد آخرین وضعیت امداد رسانی به 5 استان درگیر سیل در کشور

هوای تازه/ آی قابیل! آی اســرائیل! نوبت انتقام‌ هابیل است

دام دنیا در بیان عطار نیشابوری

کنترل قند خون در افراد مسن

عملیاتی شدن 5 فروند زیردریایی هوشمند با قابلیت تعقیب هدف و نشت‌یابی

اتفاق بی سابقه در بازی صنعت نفت و پرسپولیس

بدشانسی صنعت نفت در دقیقه 90؛ شوت محکم تهیدست به تیرک دروازه پرسپولیس خورد

صحبت های جالب گزارشگر صدا و سیما درباره فوتبال آبادان و حمایت از این تیم

خلاصه بازی صنعت نفت آبادان 0 - 3 پرسپولیس

ستارگان دفاعی پرسپولیس با ده گل!

صداقت: بدشانسی‌های نساجی بالاخره تمام می‌شود

هموارتر شدن مسیر مس برای قهرمانی در لیگ هندبال

شاگردان اوسمار موقتا در صدر؛ سرخپوشان در انتظار لغزش استقلال

ویدیوی اکران مردمی «بی بدن» با حضور بازیگران معروف

فقط حرکتای صورت سلمان که به شیرین میگه منو لو نده!

بازیگر نقش سیروس قایقران در «پرویزخان» کیست؟

شهدا بهترین الگو برای انسان در مسیر الله هستند

نماهنگ "ای ایران" با صدای زنده یاد استاد محمد نوری

4گوشه دنیا/ گرانترین خانه جهان در پاریس

ترور ناکام یک نفر در برزیل

نماهنگ «یوم الانتقام» با صدای ابوذر روحی

با خواص بی‌نظیر «سویا» آشنا شوید