آریا بانو

آخرين مطالب

حساسیت و آلرژی شدید، نتیجه استفاده از بدلیجات پزشکي

  بزرگنمايي:

آریا بانو -
حساسیت و آلرژی شدید، نتیجه استفاده از بدلیجات
٢٢٧
٠
باشگاه خبرنگاران /امروزه استفاده از بدلیجات دردنیا بسیار متداول شده است و بیشتر افراد تمایل دارند از زیورآلات بدل به جای اصل استفاده کنند. تنوع، زیبایی و قیمت پایین این زیورآلات به نسبت نمونه‌های اصلی با سنگ و جواهرات قیمتی سبب محبوب شدن آنها در سراسر دنیا شده است.
بسیاری از شرکت‌های تولید کننده زیور آلات در کنار محصول‌های اصلی خود، نمونه‌های بدلیجات را نیز ساخته و روانه بازار‌های جهانی می‌کنند.
یکی از مشکل‌های شایع برای استفاده مردم از این وسایل بروز حساسیت و واکنش آلرژیک به آنهاست، افزون بر بدلیجات عده زیادی از افراد به سایر وسایلی که در آنها از فلز استفاده شده است از جمله قلاب کمربند، بند ساعت و وسایلی از این دست حساسیت دارند.

از جمله نشانه‌های حساسیت به بدلیجات و وسایل دارای فلز، می‌توان قرمزی پوست، خارش، ایجاد کیر، جوش‌های پوستی دردناک، ترشح از لاله گوش، پوسته پوسته شدن پوست، سبز شدن پوست بدن در محل تماس با زیور آلات و در برخی افراد دارای آلرژی شدید، ایجاد شوک آنافلاکسی، افت فشارخون، افزایش ضربان قلب و بروز تنگی نفس را نام برد.
کارشناسان استفاده از فلز نیکل در ساختار زیورآلات را علت اصلی بروز واکنش آلرژی می‌دانند. فلز نیکل یکی از اصلی‌ترین مواد آلرژی زاست که می‌تواند سبب بروز آلرژی از نوع درماتیت شود. فلز نیکل به دلیل قابلیت‌های خود در شکل دهی به اجسام در بسیاری از وسایل از جمله لباس، وسایل الکترونیکی، محصول‌های آرایشی، ساخت زیور آلات با طلا و نقره و حتی برخی خوراک‌ها استفاده می‌شود.
گاهی اوقات استفاده طولانی مدت از زیورآلات و تشکیل گرد و خاک و چربی یا از بین رفتن لایه آبکاری بر روی این گونه وسایل می‌تواند سبب ایجاد واکنش آلرژیک در افراد شود.

پزشکان به افراد توصیه می‌کنند در صورتی که در اثر تماس با زیور آلات دچار قرمزی پوست و خارش می‌شوند برای بررسی وجود آلرژی به نیکل به پزشک مراجعه کنند، پس از تشخیص و شناسایی وجود آلرژی به فلز نیکل توصیه می‌شود تا حد امکان از تماس با این فلز جلوگیری کنند. از جمله محصول‌های فلزی که در آنها فلز نیکل مورد استفاده قرار نمی‌گیرد می‌تواند پلاتین، نقره، طلای خالص و فولاد ضد زنگ را نام برد.
در صورتی که حتماً می‌خواهید از بدلیجات استفاده کنید و میزان آلرژی شما به فلز نیکل کم و سبب ایجاد واکنش‌های شدید آلرژیک در شما نمی‌شود کارشناسان توصیه می‌کنند از یک لایه محافظتی بر روی قسمتی از بدلیجات که با پوست بدن شما تماس پیدا می‌کند استفاده کنید.

همچنین می‌توانید زیورآلات بدلیجات خود را به جواهر ساز تحویل دهید تا بخش‌های آسیب دیده آن را ترمیم و دوباره پوشش آبکاری از جنس استیل بر روی آن قراردهد.
همیشه پیش از استفاده از زیورآلاتی، چون گوشواره حتماً آن را به طور کامل پاک و چربی از سطح آن را پاک کنید تا خطر بروز آلرژی و حساسیت کاهش یابد.
به طور مثال استفاده از برق ناخن می‌تواند مانند نوعی ماده محافظتی از تماس فلز با پوست جلوگیری کند هر چند که در برق ناخن نیز انواع مواد شیمیایی وجود دارد و می‌تواند سبب واکنش آلرژیک در برخی افراد شود.
استفاده از مچ بند پارچه‌ای برای دستنبد یا استفاده از لباس زیر گردنبند هم می‌تواند مانع از تماس زیورآلات با پوست بدن افراد شود.
در صورتی که در اثر استفاده از بدلیجات دچار آلرژی و حساسیت پوستی شده اید در اولین مرحله زیورآلات را از پوست خود دور کنید، استفاده از برخی پماد‌های موضعی حاوی کورتون نیز می‌تواند واکنش را از بین ببرد هر چند که استفاده طولانی مدت از این محصول‌ها برای پوست مضر وسبب ایجاد نوعی وابستگی پوست می‌شود.
از جمله دیگر درمان‌های خانگی برای درمان خارش و سوزش پوست ناشی از استفاده از بدلیجات می‌توان پوشش پوست با لایه‌ای از لوسیون کالامین را نام برد. مرطوب نگه داشتن کامل پوست بدن با کرم‌های مرطوب کننده نیز می‌تواند مانند لایه‌ای محافظ در برابر نیکل موجود در زیور آلات عمل کند. کمپرس پوست با دستمال مرطوب خنک یا قراردادن آلوئه ورا بر سطح پوست و ماساژ سطح پوست با شیر نیز می‌تواند سبب محافظت از پوست و رفع التهاب شود.
اگر پس از استفاده از کرم‌های موضعی همچنان حساسیت، قرمزی و خارش پوست ادامه داشته باشد برای بررسی‌های پزشکی بیشتر به متخصص مراجعه کنید.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/149418/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تکنیک ای اف تی چیست و مراحل آن کدامند؟

سندرم استکهلم چیست و چگونه درمان می شود؟

توهم کوتارد چیست و علائم و درمان آن چه چیزی است؟

علائم و روش های درمان سندروم استندال یا سندرم فلورانس

ضد افسردگی های سه حلقه ای

توهم کاپگراس چیست؟

سایکومتریست چگونه کار می کند؟

رفتار تکانشی چیست و چگونه درمان می شود؟

فروپاشی عصبی چیست و چه علائمی دارد؟

اختلال دیس تایمی یا افسرده خویی چیست ؟ علل ، علائم و درمان آن

با بیمار در حال مرگ چگونه باید رفتار کرد؟

درباره اتانازی چه می دانید؟

آزار و اذیت خیابانی چیست و چگونه با آن رفتار کنیم؟

توهم فرگولی چیست؟ علل و درمان آن

فردگرایی چیست و شیوع فردگرایی در میان افراد جامعه

افسردگی غیر معمول یا آتیپیک

سندروم بیت المقدس چیست؟

آشنایی با خصوصیات زنانی که تیپ شخصیت مردانه دارند

آدم های پرتوقع چه ویژگیهایی دارند و چگونه باید با آن‌ها رفتار کرد؟

اختلال افسردگی اساسی چیست؟ دلایل و درمان آن

بیماری وسواس فکری OCD

بی اشتهایی عصبی چیست و چگونه درمان می شود؟

چگونه به شخصی بگویید که بوی بد دهان یا بدن دارند

آگورافوبیا یا ترس از فضای باز چیست؟ علل و درمان

بی‌گوشی‌هراسی (نوموفوبیا)

راههای غلبه بر افسردگی

ادیتیوولتافوبیا چیست و چگونه درمان می شود؟

افراد آب زیر کاه چه کسانی هستند؟

کربوفوبیا چیست؟ علت و درمان آن

نئوفوبیای غذایی چیست و چگونه درمان می شود؟

تراپیست کیست؟ معرفی انواع تراپی

اختلالات خلقی چیست؟ انواع اختلالات خلقی

نشخوار ذهنی چیست؟ درمان نشخوار ذهنی

ویژگی افراد درون گرا چیست؟ راههای درمان درون گرایی

آر تی ام اس (rTMS) یا تحریک مغناطیسی مغز چیست؟

مثلث کارپمن چیست؟ خروج از مثلث کارپمن

هیپنوتراپی چیست؟ موارد استفاده از هیپنوتراپی

کلمات و عبارات نشان دهنده افسردگی

روش صحیح قطع داروهای افسردگی

رشد فردی چیست؟ تاثیرات رشد فردی

قانون لاگوم چیست و چگونه سوئد را به شادترین مردم تبدیل کرده است؟

نقشه مغزی چیست؟ نحوه تهیه نقشه مغزی

آموزش انجام تمرین های مدیتیشن + نکاتی برای تازه کارها

دلایل، مزایا و معایب تغییر شغل

افسردگی در محیط کار و راههای رهایی از آن

تفاوت استرس و اضطراب و راههای درمان آنها

خسته شدن از زندگی به چه معناست و چه تاثیری دارد؟

مزایا و معایب ادامه تحصیل در سن بالا

چاکرا و خواص آن + معرفی هفت چاکرا

بی ارادگی چیست؟ راههای مقابله با بی ارادگی